Bài báo của cựu học viên được đăng sau hội thảo

© Nguyen Trung Dung

Cựu học viên PGS Nguyễn Trung Dũng đã đăng một bài báo trên tạp chí Springer Nature về nông nghiệp và nông thôn và đó là kết quả từ các hội thảo do DAAD tài trợ.

Một số cựu học viên của DAAD tại Việt Nam hoạt động rất tích cực và kết nối tốt với nhau. Điều này đặc biệt thấy ở các cựu học viên trong lĩnh vực nông nghiệp.

Nông nghiệp tiếp tục đóng một vai trò rất quan trọng trong nền kinh tế của Việt Nam và tạo ra thặng dư xuất khẩu quan trọng.

Là cựu học viên của DAAD, PGS Nguyễn Trung Dũng đến từ Trường Đại học Thủy Lợi, Hà Nội. Anh là một trong những cựu học viên rất nhiệt tình, thường tận dụng sự hỗ trợ của DAAD để tổ chức các hội thảo dành cho cựu học viên. Anh thường mời các cựu học viên hoạt động trong lĩnh vực của mình cũng như các chuyên gia khác đến dự hội thảo về phát triển nông thôn và nông nghiệp để thảo luận khoa học các vấn đề mở. Qua đó đã hình thành một mạng lưới mang tính chuyên nghiệp cao. Một kết quả đáng tự hào từ các hội thảo mà anh tổ chức là một bài báo về “Xây dựng một hình thức linh hoạt trong quản trị liên kết và liên tổ chức: Mô hình quản trị hướng đến các hộ nông dân nhỏ ở xã Lâm San (Việt Nam)” được đăng trên tạp chí Springer Nature vào tháng 12 năm 2022 (https://link.springer.com/article/10.1007/s40171-022-00332-x). Cùng với GS. Doris Schmied (Trường Đại học Bayreuth) và PGS. Lê Văn Chính (Trường Đại học Thủy Lợi)  anh đã trao đổi trong bài viết về vấn đề tương tác của “Quản trị liên kết” và “Quản trị liên tổ chức” vốn được coi là chìa khóa thành công để phát triển hơn nữa nông nghiệp và nông thôn ở Việt Nam.

Bài báo quốc tế này cho thấy việc tổ chức các hội thảo dành cho cựu học viên của DAAD có thể cung cấp những động lực nội dung quan trọng và còn có thể đưa đến những kết quả nghiên cứu khoa học. Đây là một trong những lý do tại sao Văn phòng đại diện Cơ quan trao đổi hàn lâm Đức  tại Hà Nội hàng năm nhận được nhiều hồ sơ đăng ký từ các cựu học viên để hỗ trợ cho các hội thảo như vậy và hầu hết chúng đều được chấp thuận tài trợ.

Với những hỗ trợ nhỏ như vậy cũng có thể đưa tới những kết quả tốt đẹp.

( Stefan Hase-Bergen, 02.02.2023)

Thông tin của các Trường Đại học Đức

Enhance your career opportunities with an MBA from Pforzheim Universit...

Advance your career with an MBA from Pforzheim University! We equip you with distinct advantages for the business of tomorrow at one of the best Business Schools in Germany.

Xem thêm

Forster Summer School 2023 explores – urban climate

Explore urban climate – adaption, development and sustainable transformation in an interdisciplinary setting at the Forster Summer School 2023 in Mainz (Germany).

Xem thêm

International Business Programs with global & specific cultural focuse...

Are you interested in pursuing a Bachelor’s or Master’s business degree, and want to prepare yourself for our expanding and volatile international economy?

Xem thêm

Light Up Your Future! Study Optics & Photonics!

Light Up Your Future! Study Optics & Photonics! Do you have background in Engineering or Natural Sciences? Join us as Master or Ph.D. student and benefit from a strong industry network, state of the a...

Xem thêm

Truly international – Study at ESB Business School!

Do you want to study in the heart of Germany, Europe’s strongest and most dynamic economy? Come to ESB Business School at Reutlingen University!

Xem thêm

Engineer Your Future for Success!

Fully English-Taught B.Sc. in Mechanical Engineering (International) in Germany’s Engineering Hub Karlsruhe.

Xem thêm

Technology Management - our English-language university MBA program

NIT Northern Institute of Technology Management, the Business School at the TUHH Hamburg University of Technology. Your chance to make two masters in one year.

Xem thêm

Hands-on Master’s programs at Hof University Graduate School

You hold a Bachelor and already gained some work experience? Kick-start your career with our exciting hands-on M.B.A. and M.Eng. programs. All programs comprise an internship – a great opportunity to ...

Xem thêm

English-taught Master Programmes in Green and Information Technologies

Study innovative, future- and practice-oriented engineering Master’s programmes in central Germany!

Xem thêm

Study in Berlin - MBA & International Master’s Programmes

Our internationally recognized MBA & Master’s programmes will provide you with the knowledge and tools to conduct business in the global market.

Xem thêm

Kick-start your future career in Financial Management at Coburg Univer...

If you are interested in management and finance our premium MBA program Financial Management could be just right for you! The program features an optional Dual Degree from USC Australia and a Bloomber...

Xem thêm

Technische Universität Ilmenau – Your choice. Your studies.

Take your chance to experience how future-oriented education and excellent research in fields of technology, mathematics and natural sciences, business and media meet with cultural diversity on our be...

Xem thêm

21 International Master & PhD Programs

21 International Master & PhD Programs at RPTU University of Kaiserslautern-Landau Application Deadline: Apr 30 & Oct 31

Xem thêm

LL.M. Intern. Finance Program at ILF

Earn an LL.M. International Finance degree at the Institute for Law and Finance (ILF) Scholarships available! Degree conferred by Goethe University Frankfurt. For graduates from Asia holding a first d...

Xem thêm
1/14

Liên hệ